A RINGATÁS MÓDSZERE / Tovi Browning: The Power of Softness-Holistic Pulsing alapján

A Ringatás nagyon egyszerű és mégis mélyreható módszer. Alapjául a gyengédség és a biztonság szolgál. A kezelőszobában olyan környezetben találod magad, ahol nem kell megfelelned az elvárásoknak. Ahol kimondhatod mindazt, ami a szívedet nyomja, ráadásul figyelmet és elfogadást kapsz.
Nem baj, ha mérges vagy, nem baj, ha frusztrált vagy, sőt, bármi, ami felszínre emelkedik a felvezető beszélgetés alatt helyénvaló és arra szolgál, hogy megfigyeld és megéld. A ringatás segítségével a fizikai tested jelzései felől haladunk az érzéseken és a gondolatokon túlra. Utazás közben olykor előemelkedik egy-egy történet a múltból, egy-egy kapcsolódó emlék, de magával a történettel nem foglalkozunk, csupán arra bátorítalak, hogy a hozzájuk kapcsolódó érzéseket figyeld meg, aztán megyünk tovább. Kisebb és nagyobb hullámok, gyengédebb és erőteljesebb fogások váltakoznak, amelyek a legkülönbözőbb módokon hatnak a testedre és a lelkedre. A kezelés interaktivitása pedig lehetővé teszi, hogy a hatásokról, a felbukkanó érzésekről, a különböző formákat öltő blokkokról mesélj, ezzel tudatosítva magadban azt, ami éppen történik veled, benned, a testedben és a lelkedben. A terapeuta dolga nem más, mint ringatni és eközben hozzásegíteni téged ahhoz, hogy képes legyél máshonnan is rálátni a saját problémáidra, és képes legyél rátalálni a saját válaszaidra, a saját utadra


Ringatva lenni nagyszerű érzés. Sokan mondják, hogy olyan, mintha az anyaméh biztonságában lennének, vagy a Balaton hullámain ringatóznának. Nagyon hamar ellazul a fizikai test, amit követ az érzelmek és az elme ellazulása. Megteremtődik az az állapot, amelyben a test öngyógyító folyamatai beindulnak.

Nem csak stresszoldásrarelaxációra vagy a betegségek megelőzésére javasolt a kezelés, hanem akkor is, amikor már felütötte a fejét a betegség. A ringatás hatására egyre jobban megértjük a testünk nyelvezetét, egyre jobban megértjük az üzeneteit, így arra is ráláthatunk, hogy egy adott betegségnek milyen konkrét üzenete van a számunkra. A ringatás nem akar senkit meggyógyítani, nem akarja a problémákat megoldani, hanem arra tanít, hogy vedd észre, hogy hogyan működsz, és ezzel a működési mechanizmussal mit hozol létre: milyen helyzeteket, milyen problémaköröket, milyen kapcsolatokat, milyen reakciókat és esetleg milyen betegségeket. Vedd észre, hogy az életedet pl. áldozatként éled-e, és ha igen, akkor hogyan hívod be az életedbe azokat a személyeket, azt a munkahelyet, azt a társat, aki mellett ezt az áldozatiságot megélheted. Erre segít rálátni a ringatás. Elindít az úton, és egészen addig megy veled, amíg arra igényt érzel. Segít kinyitni benned az összes bezárt ajtót, és megtanít más szemmel látni. Megtanít lélegezni, vagyis élni. Megtanít a MOST-ban lenni, és szemlélődni, észrevenni azt, AMI VAN. Sokszor ugyanis a problémák abból születnek, hogy az elménk fogságába esve, a félelmeink által vezérelve, mindenfélét gondolunk arról, hogy mi történik, de valójában fogalmunk sincs róla. 

A Ringatás módszere tehát röviden, 7 lépésben:

RINGATÁS - ELLAZULÁS - BELSŐ VILÁGUNK FELFEDEZÉSE - VALÓDI ÖNISMERET (TUDATOSSÁG) - ELFOGADÁS - ELENGEDÉS - GYÓGYULÁS (mentális, érzelmi és fizikai szinten is)

A módszer alkalmazása természetesen NEM helyettesíti az orvosi kezelést, de bármilyen orvosi terápiával vagy alternatív gyógymóddal remekül együttműködhet.


Ringatás Alaptanfolyam 2022 február

Ringatás Alaptan folyam   2022 nyár Egyénileg egyeztetett időpontok szerint zajlik a képzés ezen a nyáron.  A képzés két napos. Mindkét nap ...