A RINGATÁS MÓDSZERE / Tovi Browning: The Power of Softness-Holistic Pulsing alapján

A Ringatás nagyon egyszerű és mégis mélyreható módszer. Alapjául a gyengédség és a biztonság szolgál. A kezelőszobában olyan környezetben találod magad, ahol nem kell megfelelned az elvárásoknak. Ahol kimondhatod mindazt, ami a szívedet nyomja, ráadásul figyelmet és elfogadást kapsz.
Nem baj, ha mérges vagy, nem baj, ha frusztrált vagy, sőt, bármi, ami felszínre emelkedik a felvezető beszélgetés alatt helyénvaló és arra szolgál, hogy megfigyeld és megéld. A ringatás segítségével a fizikai tested jelzései felől haladunk az érzéseken és a gondolatokon túlra. Utazás közben olykor előemelkedik egy-egy történet a múltból, egy-egy kapcsolódó emlék, de magával a történettel nem foglalkozunk, csupán arra bátorítalak, hogy a hozzájuk kapcsolódó érzéseket figyeld meg, aztán megyünk tovább. Kisebb és nagyobb hullámok, gyengédebb és erőteljesebb fogások váltakoznak, amelyek a legkülönbözőbb módokon hatnak a testedre és a lelkedre. A kezelés interaktivitása pedig lehetővé teszi, hogy a hatásokról, a felbukkanó érzésekről, a különböző formákat öltő blokkokról mesélj, ezzel tudatosítva magadban azt, ami éppen történik veled, benned, a testedben és a lelkedben. A terapeuta dolga nem más, mint ringatni és eközben hozzásegíteni téged ahhoz, hogy képes legyél máshonnan is rálátni a saját problémáidra, és képes legyél rátalálni a saját válaszaidra, a saját utadra


Ringatva lenni nagyszerű érzés. Sokan mondják, hogy olyan, mintha az anyaméh biztonságában lennének, vagy a Balaton hullámain ringatóznának. Nagyon hamar ellazul a fizikai test, amit követ az érzelmek és az elme ellazulása. Megteremtődik az az állapot, amelyben a test öngyógyító folyamatai beindulnak.

Nem csak stresszoldásrarelaxációra vagy a betegségek megelőzésére javasolt a kezelés, hanem akkor is, amikor már felütötte a fejét a betegség. A ringatás hatására egyre jobban megértjük a testünk nyelvezetét, egyre jobban megértjük az üzeneteit, így arra is ráláthatunk, hogy egy adott betegségnek milyen konkrét üzenete van a számunkra. A ringatás nem akar senkit meggyógyítani, nem akarja a problémákat megoldani, hanem arra tanít, hogy vedd észre, hogy hogyan működsz, és ezzel a működési mechanizmussal mit hozol létre: milyen helyzeteket, milyen problémaköröket, milyen kapcsolatokat, milyen reakciókat és esetleg milyen betegségeket. Vedd észre, hogy az életedet pl. áldozatként éled-e, és ha igen, akkor hogyan hívod be az életedbe azokat a személyeket, azt a munkahelyet, azt a társat, aki mellett ezt az áldozatiságot megélheted. Erre segít rálátni a ringatás. Elindít az úton, és egészen addig megy veled, amíg arra igényt érzel. Segít kinyitni benned az összes bezárt ajtót, és megtanít más szemmel látni. Megtanít lélegezni, vagyis élni. Megtanít a MOST-ban lenni, és szemlélődni, észrevenni azt, AMI VAN. Sokszor ugyanis a problémák abból születnek, hogy az elménk fogságába esve, a félelmeink által vezérelve, mindenfélét gondolunk arról, hogy mi történik, de valójában fogalmunk sincs róla. 

A Ringatás módszere tehát röviden, 7 lépésben:

RINGATÁS - ELLAZULÁS - BELSŐ VILÁGUNK FELFEDEZÉSE - VALÓDI ÖNISMERET (TUDATOSSÁG) - ELFOGADÁS - ELENGEDÉS - GYÓGYULÁS (mentális, érzelmi és fizikai szinten is)

A módszer alkalmazása természetesen NEM helyettesíti az orvosi kezelést, de bármilyen orvosi terápiával vagy alternatív gyógymóddal remekül együttműködhet.


Edit írása: Ringatás avagy a test mindenre emlékszik

Ringatás avagy a  test mindenre  emlékszik.   Egy nagyon komoly  műtét után  döntöttem el, hogy keresek valakit, aki segít oldani-kivezetni ...