A HOLISTIC PULSING TÖRTÉNETE a világban és MAGYARORSZÁGON

A Holistic Pulsing módszere Dr. Tovi Browning izraeli csontorvos nevéhez fűződik, aki több, mint 30 évvel ezelőtt elindult azon az úton, hogy felfedezze a másképp látás, a holisztikus szemlélet világát. Londonban élt, ahol a The British College of Naturopathy and Osteopathy intézetben dolgozott. Saját tapasztalatai, belső utazása, saját élményei által, és több alternatív módszer gyógyító mechanizmusának megismerésével került egyre közelebb ahhoz, hogy egy olyan módszert alkosson meg, amely segíti a ma emberét abban, hogy áthidalhassa a szakadékot a fizikai, az érzelmi és a spirituális valóság között. 
Tovi tanulmányozta a Reikit, a Bioenergetikai módszereket Alexander Lowentől kezdve Mathias Alexanderig, aki a test nyújtásának és nyitásának alapjait fektette le. Tanulmányozta Curtis Turchin pulzáló módszerét, ami a Traegeri ritmussal való munkán alapszik. Megismerkedett Ken Dychtwald body-mind-ról szóló tanulmányaival, valamint a Gestalt terápia módszerével, és még nagyon sok minden mással.
Amikor Tovi Új-Zélandra költözött, megírta a "Gentle Miracles - the Handbook of Holistic Pulsing" című könyvét, és folytatta a módszerben való elmélyülését, továbbfejlesztését.
Új-Zélandon kezdte meg a módszer tanítását, majd a 90-es évek elején Ausztráliába költözött, ahol folytatta a tanítást. Hazatérve Izraelbe 1999-ben megalapította az "International School of Holistic Pulsing" iskolát, valamint átdolgozta a Holistic Pulsing szakkönyvet, ami a "The Power of Softness" címet kapta, 2004-ben került kiadásra. 

Ez a könyv került elém 2007-ben, amikor életem olyan szakaszát éltem, amiben úgy tűnt, nincsenek válaszok, csakis kérdések. Millió és még több kérdés. Kaotikussá vált minden, egészen addig, amíg rá nem találtam Tovi könyvére, és el nem kezdtem olvasni. Valójában ez volt az a pillanat, amikor elindult saját belső utazásom, és elkezdtek megérkezni a válaszok is. Hívást éreztem arra, hogy lefordítsam a könyvet magyarra. Megtörtént. 2010-ben megjelent a magyar nyelvű kiadás, sokunk nagy örömére. Eddig a pontig mindössze annyit tudtam a Holistic Pulsing technikájáról, amit a Lélekmasszázs tanfolyamon megtapasztaltam belőle, amit 2007 januárjában végeztem el. E tanfolyam nagyon sokat adott, s a hatására indult meg bennem az 'őrült' keresés, mert lényem olyan rétegeit érintette meg, amiről én valahol tudtam, hogy léteznek, de mások számára megfoghatatlan volt. A könyv fordítása során olyan belső utazás-sorozatban volt részem, mely egyre arra sarkallt, hogy utazzak ki egy eredeti Holistic Pulsing tanfolyamra, és győződjek meg saját magam arról, hogy mit is adhat teljes mélységében ez a módszer. A Lélekmasszázs tanfolyamon ugyanis csak a kicsi-gyors ritmussal dolgoztunk, míg a könyvben különböző amplitúdójú ritmusokról és azok hatásairól olvastam. Kíváncsivá tett ez a különbözőség.

Első utam Hollandiába vezetett, ahol Tovi Browning tanítványa, Margot Von Rossum tartott nekem egy teljesen személyre szabott tanfolyamot. Az itt szerzett tapasztalatok segítettek lebontani minden félelmemet azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy kiutazzak-e Izraelbe. Nem sokkal később megérkezett az életembe Dr. Melihercsik Szilvia, aki segített a könyv fordításában, lektorálásában, és a kiadója is lett a könyvnek. Mi több, együtt utaztunk ki Toviékhoz, mert mind a ketten tűkön ültünk, hogy attól tanulhassunk, aki a legmélyebben ismeri a módszert. 

Izraeli utazásom maga volt az addigi "hernyólétem" vége, és a bábból való kikelésem, a pillangóvá válásom fontos állomása. Az a mélység, az a gyengédség, az a fantasztikus jelenlét, amit az ottani trénerektől és terapeutáktól tapasztaltam, semmihez nem fogható, amit addigi életem során megismertem. Ott teremtődött meg az a tér, amelyben valóban Önmagunk lehettünk, ahol minden álarcunk lehullott, mert egyszerűen, tisztán és őszintén látszott minden. MINDEN. Nem mondom, ijesztő volt, de nem azért, mert láthatóvá váltam, hanem azért, mert megéreztem ennek a hatalmas erejét. 

Tudtam, hogy a Tovi-féle Holistic Pulsing az életemmé vált. Egy lettem vele. El sem tudom képzelni, hogy magamban tartsam, és ne osszam meg másokkal ezt a lehetőséget, azt a filozófiát, élethez való hozzáállást, ami mögötte rejlik. 

Hazatérésem után nagy lelkesedéssel kerestem fel Lélekmasszázs tanáromat, Schneider Ferencet, s meséltem el, hogy mi mindent tudtam meg a Holistic Pulsing eredetéről. Zárt ajtókon kopogtattam, így az útjaink elváltak egymástól. Kicsit elkeseredtem, de aztán tovább léptem, és Szilvivel két évet dolgoztunk azon, hogy elindítsuk a Holistic Pulsing Magyarországi tanfolyamsorozatát, ám minduntalan falakba ütköztünk. Ezalatt az idő alatt a ringatókezelések által egyre több ember ismerte meg a Tovi-féle módszer csodálatos hatását, és kérték, hogy kezdjem el tanítani őket. Eleinte féltem ettől a kéréstől, de feltettem magamnak és az Égieknek is ezt a kérdést, hogy vajon így helyes-e. Megkaptam  a választ, a megerősítését annak, hogy itt az idő a tanítás megkezdésére. 2011 óta tartom a The Power of Softness - Holistic Pulsing-ra épülő Gyógyító ringatás tanfolyamot 3 különböző szinten. Alap-, Haladó-, és Továbbképzős csoportjaim résztvevői sokat tudnának mesélni arról, hogy mit adott nekik a Ringatással való megismerkedés, s az abban való elmélyülés. Személyes tapasztalataik a www.ringatoterapia.hu és a www.facebook.com/ringatoterapia oldalakon olvashatók.

Magyarországon jelenleg tehát két irányzat ismert Holistic Pulsingként. Az egyik a Lélekmasszázs, a másik a Gyógyító Ringatás, amit jómagam és egy tanítványom Gárdonyi Péter tanít. Hollandiában szintén kétféleképpen ismert a módszer: az egyik a személyiség fejlesztés szintjén segíti az embereket Hanneke de Vries képviseletében, a másik vonal pedig a tanárom Margot von Rossum iskolája, ahol mély önismereti módszerként jelenik meg. Ausztriában is több Holistic Pulsing iskola működik, ahol többnyire Reiki alapú ringatókezelések zajlanak. Volt szerencsém megismerkedni egy Ausztriában élő magyar hölggyel is Zserdin Mariannéval, aki a Graz-i intézetben tanult. Taiwanon Antar Paritosh iskolájában  tanulható a Holistic Pulsing, különösen tekintettel a lágy csontkovácsolásra.

A Holistic Pulsing rendszere magába foglalja a finom érintéstől kezdve a legkisebb amplitúdójú ringató mozdulatokon át, a legnagyobb-leglassabb hullámú ringató mozdulatokat, mely mozdulatok kivitelezése során a ringató saját testének hullámzó mozdulataival táncolja körbe a masszázságyat. Kétirányú áramlás jön létre ringató és ringatott között, s kettejük különböző ritmusa, mert nincs két egyforma ritmusú ember, összehangolódik, harmóniára lel. A pulzáló mozgások hatást gyakorolnak a testre, a belső szervekre - szervrendszerekre, a nádikra - az energiacsatornákra, ezáltal a csakrákra is. A mozgásszervrendszert felfrissítik, az ízületeket beolajozzák és lágyan, gyengéden késztetik arra, hogy felszabaduljanak, és visszanyerjék mozgékonyságukat, rugalmasságukat. Mindeközben az aurarétegek sem maradnak érintetlenül, hiszen minden érintés, s annak hatása eljut a mélyebb szintekre is, ha a ringatott azt megengedi, beengedi. Az eredmény érzelmi és mentális ellazulás, önátadás, megnyílás és kapcsolódás lényünk középpontjával. 
12 éve ringatok. Sokat tanultam és tanulok a mai napig. Változik a kezelésem, ahogy változom én is. Érkeznek új fogások, új kérdések, új válaszok. Nincs semmi kőbe vésve. Minden mozog, mozdul, nyílik, és áramlik. A női minőség befogadó, elfogadó gyógyító ereje, a víz elem munkálkodása valódi harmóniát hoz mindannyiunk számára. Nincsenek földi szavak arra a hálára, amit a szívemben érzek. A Ringatás - a holistic pulsing - csodájában nem csak önmagunk harmóniájához való megérkezés, hanem az egész Föld rezgésszámának emelkedése is benne rejlik. 

Legyen  áldott mindenki, aki valamilyen formában részt vett abban a folyamatban, hogy megismerhettem, és eggyé válhattam ezzel az életminőséggel, ami a RINGATÁS.

László Anikó

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Edit írása: Ringatás avagy a test mindenre emlékszik

Ringatás avagy a  test mindenre  emlékszik.   Egy nagyon komoly  műtét után  döntöttem el, hogy keresek valakit, aki segít oldani-kivezetni ...