Ringatótábor 2018, Máriahalom

Ringatótábor 2018 / Máriahalom

2018 elmúlt hónapjai, közöttük leginkább a nyári hónapok csodálatos lehetőséget adtak arra, hogy megtapasztaljuk és megélhessük teljes valójában az istenire való ráhagyatkozást. Semmiféle akarati ráhatás nem működött, nem is működhetett, hiszen pont az volt az Égiek célja, hogy megismerjük a totális bizalom állapotát. Annak felismerése, hogy képesek vagyunk-e megadni, átadni magunkat e bizalomnak csakis helyzetben történhet meg. Az idei táborunk alakulása során is megteremtődött a helyzet, amikor indulás előtt egy hónappal lemondták a februárban lefoglalt szállásunkat és programterünket. Egy hónap alatt új helyszínt találni, olyat, ahol elférünk 5 – 6 masszázsággyal, és az étkezés is megoldott, nem tűnt lehetségesnek. Mégis volt valami bizonyosság bennem arról, hogy sikerülni fog. Azt nem tudtam, hogy hogyan, de végül is hamar megmutatta magát az új lehetőség. Máriahalmon – Vendégház, Biofalu. Másnap már utaztunk is, s az odavezető út során már éreztem, hogy igen, ez lesz az. Nem tudom megmondani, hogy miért. Az egész táj olyan fényes volt, olyan gyönyörű, annyira hívott, hogy biztos voltam benne, ez az a hely, ahova most elvezetnek bennünket. Lakatos Géza a Vendégház és Biofalu megalkotója körbevezetett, megmutatta a tér adta lehetőségeket. Magával ragadott mindaz, ami ott fogadott. Volt benne minden: rend és rendezetlenség, új és régi dolgok, kezdet és vég. Mit is mondhatnék, az egész olyan volt, mint maga az Élet, a születés, a növekedés, a fejlődés, a kiteljesedés, az elmúlás, az elenyészés, a halál, mint lehetőség az újjászületésre … minden benne volt. Akkor már biztosan éreztem, hogy itt vár bennünket valami csoda, ami akkor fogja felfedni magát, ha megadjuk neki magunkat a tábor során. Így lett 😊 

2018. július 23. A megérkezés és ráhangolódás napja:

A tábor témája: Ráhagyatkozás – bizalom. Mi más lehetne. Ezt éljük, ebben létezünk itt és most. Megérkezve a Vendégházba, majd belépve a kissé távolabb elhelyezkedő programtérbe érdekesen más érzések kerítettek hatalmukba, mint, amikor először jártam itt. Most nem volt olyan fényes, sokkal inkább kissé szűknek éreztem a teret. No, gondoltam, már benne is vagyunk az áramlásban. Lássuk, mi fedi fel magát. 

Berendezkedtünk, meggyújtottuk a mécseseket. A tábornyitó alkalmával mindenki megkapta az első üzenetet, ami irányt adott/adhatott annak, amit az ő dolga volt ott és akkor meglátni. Érdekes volt megfigyelni, ahogy a sámán dobok fura mód némák maradtak, ám a hangtál és a tinghsa nagyon szépen vezették a meditációt. 3 férfi és 9 nő csodás együtt-rezgése már az első ringatásnál olyan mélységekbe vitt és olyan magasságokba emelt mindanniyunkat, amit nem lehet szavakban átadni, maximum így: "Veszek egy mély lélegzetet, kicsi énem átadja magát annak, ami van, s engedem, hogy az isteni minőség érkezzen meg rajtam keresztül a Földre."
2018. július 24. A nap, amikor az intuitív ringatás találkozik az intuitív zenei formákkal:

Kövi Szabolcs élő zenéje, játékának zsenialitása adta az alapot a második napon a ringatások rezgésszintjéhez. Az első nap témájához erőteljesen kapcsolódott a reggeli üzenet:

A fellélegzés után valami újnak a kezdete. Ám ez a kezdet korántsem olyan félelmetes és nehéz, sokkal inkább izgalmas, és gyermeki kíváncsisággal, várakozással teli.


Könnyed és játékos, mint az Angyalok és a Tündérek tánca, amely táncra hívott bennünket Szabolcs játéka is. Hála és köszönet érte!
2018. július 25. A várva várt RinGong napja:

Egy csodálatos harmóniában létező házaspár Krayné Faragó Zsuzsi és Kray György segítették két gonggal és megannyi hangtállal a ringatásainkat, és belső folyamatainkat. Ebben a biztonságot adó térben olyan csodák születtek meg, amelyek következményeit szinte azonnal tapasztalhattuk. A létezés multidimenzionalitása is "beköszönt" és úgy mutatta meg magát, hogy szinte atomjainkra bontott. Minden, amire készen álltunk, láthatóvá vált, legyen az a Felsőbb Én, az Angyali minőség, Égi üzenet, vagy elmúlt életek szörnyű fájdalma, a veszteség megélésének kínpokla. Csodálatos, érzékeny, egymásra hangolódni, és isteni irányítottság által létezni képes csapat összmunkájaként olyan oldódások és gyógyulások történtek, amikről szavakkal nem lehet mesélni. A csillogó szemek többet átadnak abból, ami ott történt:


2018. július 26. A Relax kuckó és a mandala készítés napja:

Ez a nap is sok csodát rejtett. Belevetettük magunkat a mandalarajzolás világába, majd együtt készítettünk ebédet, ami elképesztően finomra sikeredett. Ezután volt paszományfonás, hennafestés, aromaterápia, különféle masszázsok, kiskutya simogatás, és természetesen az elmaradhatatlan ringatás. Volt, aki a szabad ég alatt próbálta ki a kristályágy gyógyító hatását. A csodás kis csapat figyelmessége nem ismert határokat. Volt névnapi köszöntés és Balázs búcsúztatás, mert ő ma hazatért a táborból. Mindezt Rita és Laci helyben készített sütije koronázta meg. Egyszerűn nem találok szavakat, boldogság tölti be a szívemet ☺csodás pillanatok voltak ezek. Jó visszaemlékezni minden pillanatra.2018. július 27. A szakrális körtánc és a Mantraéneklés napja:

A tábor témája kapcsán, ami a Ráhagyatkozás-Bizalom volt, mint alap, úgy jutottunk el eddig a napig, hogy megéltük a belső barlangunk mélységeit, megláttuk, milyen fájdalmak és veszteségek nehezítették a női és a férfi létünket, majd egyszerre volt jelen a könnyedség, a mennyek országa, valamint a háború, a halál, az értelmetlennek tűnő emberi "elmebaj". Több napig folytattuk a munkánkat a barlangban (az alsó teremben), ami nélkül nem juthattunk volna fel, egy szinttel feljebb, a felső terembe. Ott aztán táncoltunk, ami korántsem volt mindenkinek olyan könnyed. Megélhettük, hogy itt is, ezen az új szinten is megszólal a kritika, megszólal a fájdalom és a dualitás, hogy valami jó, vagy rossz-e. Mégis minden a helyén volt ott és akkor. A tánc az öröm felé indított. A kör segített az együtt-érzéshez, az együtt megéléshez. Farkas Andi által vezetett foglalkozás szépen kapcsolódott mind ahhoz, ami bennünk zajlott épp. Úgy simult bele a tábor energetikájába, mint kés a vajba, s pont azt láttatta meg mindannyiunkkal, amire dolgunk volt ott és akkor rálátni magunkban. 

Az ezt követő Mantraéneklés, amikor is 108-szor zengettük el a Karpura Gauram mantrát, a tánc által már kinyitott kaput szélesre tárta és lehetővé tette a belépést a belső erő, az isteni, az öröm, a szépség és a könnyedség birodalmába. Lehetővé tette, hogy mindenki megérezhesse a saját teremtő erejét, hogy hogyan és mit teremt.2018. július 28. A tábor utolsó napja – táborzárás:

A tábor utolsó napjának csodás pillanatai, a reggeli meditáció, az együtt elzengett Ima Mindenséghez, a sámán dobos ringatások a nagy diófák árnyékában készítették elő a „gyermek születését” – az újjászületést. Eközben a táborunk egyetlen gyermeke fonott karkötőt készített az édesanyjának ajándékba. Amikor elkészült a karkötővel, a karjára egy csodaszép hennaminta került, elindulván az úton, a nagylánnyá, majd a nővé érés folyamatán. A háttérben csendesen zajlott a férfi, az igazi férfi megjelenése, miközben az apai - nagyapai tiszta szeretet erőteljes, mégis gyengéd, s ezáltal végtelenül biztonságos gyógyító hatása is formát öltött a térben.
A tábor első napjának első pillanatától az utolsóig kézzel fogható volt az a teremtő erő és rendező elv, mely egyébként az életünk minden pillanatát áthatja, csak ott, abban a térben, teljes figyelemmel ráhangolódva, mindenki számára érzékelhetővé vált. A különböző szinteken való munkálkodás, a tisztulási folyamatok mikéntje nem volt előre eltervezve, mégis, ... sőt, pont emiatt szépen illeszkedett egymásba és az isteni terv szerint épült egymásra minden egyes érintés, minden egyes mozdulat, történés, érzés és gondolat, s vitt először egyre mélyebbre, majd repített az elme számára felfoghatatlan magasságokba.SZER-ELEM, KEGY-ELEM ... a csoda részei vagyunk, teremtői vagyunk, megtapasztalói vagyunk ... mindannyian ezen a világon. Mosolyog a Föld. ☺ Áldás Mindannyiunkra!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ringatás Alaptanfolyam következő időpontja

Feltételnélküli szeretet - Sandy Stevenson